Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som sitter och inomhus

Har just när denna bild togs, meddelat mina pedagoger Jill och Hannah att vi utifrån folkhälsomyndighetens föreskrifter och kyrkoherde Mattias Algotsons ledning nu definitivt går in i ett nytt skede. Lite sorg känner vi allt. Att fira gudstjänst tillsammans är ju hjärtat för oss. Reglerna gäller på obestämd tid. Mina kreativa, möjlighetstänkande arbetskollegor tänkte omedelbart nytt. De såg direkt nya sätt att vara kyrka. Jag är glad att vara i en sorts karantän med dem.

Detta gäller från idag, fredagen den 3 april för Öjersjökyrkan:

1. Inga gudstjänster, annat än i digital form. Vi fortsätter att streama. (personal och schemalagda frivilliga med uppgifter får samlas).
2. All gruppverksamheter upphör inomhus. Precis som med idrottsrörelsen har vi fått rådet att fortsätta utomhus. Detta påverkar barnrytmik, scenskola, körverksamhet, ungdomssamlingar. Vi tänker att vi så långt som möjligt flyttar utomhus eller hitta digital plattformar.
3. Dop, vigslar och begravningar får än så länge fortsätta, i begränsad skala. De flesta dop och vigslar tror vi naturligt kommer att skjutas på framtiden. Begravningar bör inte skjutas upp, då får vi problem i höst.
4. Öjersjökyrkan kommer att fortsätta att vara öppna för enskild andakt, bön och ljuständning, (tisdagar, torsdagar och fredagar 09:00-15:00). Vi har också trösteslingan ner mot sjön.
5. Anders-Petter (präst), Elisabeth Thorsén (diakon), Jill Kjellberg (pedagog), Hannah Mörlid (pedagog) och Robert Berlevåg (musiker) finns här, så länge vi är friska, redo för enskilda samtal och förbön.

Vi får alla fortsätta att leva så normalt som är möjligt. Vi behöver vara ute och röra på oss. Vi behöver sociala kontakter, annars dör vi. Vi får vara visa och navigera klokt i denna nya tid. Vi får be för varandra och mötas i cyberspace och på två meters avstånd.
Du är välkommen att strosa runt i skogen och heja på oss. Kom ihåg; Det blir ett ”efter.” Det finns ett liv efter covid-19. Vi kommer att samlas igen och fira gudstjänst. Vi älskar dig!

Välsignad helg!
Anders-Petter Sjödin/präst i Öjersjökyrkan