Furulunds församling anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. I nuläget innebär det att kyrkorna fortsätter med verksamheter och att fira gudstjänst ungefär som vanligt, men iakttar försiktighet.

Fridshälsning
Istället för att ta varandra i hand när vi önskar varandra Herrens frid, hälsar vi ”på avstånd” och respekterar skyddsavståndet.

Doppa brödet
Nattvardsutdelandet kommer att vara annorlunda. Vid nattvarden tillämpar vi ”intinktion”, d.v.s. brödet doppas i nattvardsbägaren. Präst kommer att doppa brödet i vinet och räcka över det till mottagaren.

Bara välsignelsen
Inget bröd och vin. Ett annat alternativ är att gå fram och ta emot välsignelsen, men inte bröd och vin. I så fall lägger du din högra hand på din vänstra axel. Det är en signal som prästen förstår.

Kyrkfika

Inget kyrkfika kommer att finnas under några veckor.

Söndagsskola

Under rådande läge så kommer söndagsskoleverksamheten att pausa i Furulundskyrkan och Öjersjökyrkan. Gudstjänsterna kommer att fortsätta, med en del justeringar gällande bl a nattvarden. Kyrkkaffet är också inställt tills vidare. Vi följer utvecklingen, och beslut tas efterhand gällande övriga verksamheter. På pastoratets hemsida finns samlad information om vilka verksamheter som är inställda

Prioritera handhygien • visa hänsyn

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
• Tvätta händerna ofta och ordentligt med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök.
• Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
• Visa hänsyn och stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra. Obs att under en period framöver har regeringen slopat karensdagen.

Furulunds församling om Coronaviruset